Skip to content

Είμαστε αφιερωμένοι στην βιωματική μετάδοση γνώσεων πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτή αποτελεί την βάση για ουσιαστική εξέλιξη.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΜΕΘΟΔΟΙ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Η εκπαιδευτική προσέγγιση με διαρκή και εμφανή αποτελέσματα

Βιωματική Εκπαίδευση και Corporate Theatre

Corporate Theatre

Το θέατρο στο πλαίσιο της εργασίας συνδυάζει τις δημιουργικές ιδέες και τις ικανότητες των συμμετεχόντων, ενισχύοντας την λεκτική και μη λεκτική έκφραση. Έτσι επιδοτεί την συνεργασία, τις δεξιότητες επικοινωνίας, την αυτοπεποίθηση, την καλή διάθεση και το χαμόγελο, την υψηλή ενέργεια, την αυτοαξιολόγηση, την εμπιστοσύνη. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται η παρατηρητικότητα, η φαντασία, η συγκέντρωση, η εμπάθεια και η ανοχή. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να επικοινωνούν το ποιος, τι, πού, πότε, και γιατί. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις προωθούν λύσεις, γρήγορη σκέψη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητα στην εργασία. Και όλα αυτά φυσικά με τον καλύτερο καταλύτη για γνώση. Τη διασκέδαση! Καθώς το θέατρο εμπεριέχει έντονα το παιχνίδι, το χιούμορ και το γέλιο. Αυτό βελτιώνει τα κίνητρα και μειώνει το άγχος.

Ψυχόδραμα

Με ρίζες στο αρχαίο Ελληνικό δράμα και τη σχηματοποίηση της μορφής του τη δεκαετία του ’30, το ψυχόδραμα φτάνει μέχρι στο σήμερα και απευθύνεται στον καθένα που αναζητεί μια βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό του και τους άλλους. Χρησιμοποιώντας τη λέξη δράμα με την έννοια της δράσης/πράξης, το ψυχόδραμα έχει ως κύρια ιδέα του τη χρήση του αυθόρμητου δραματικού παιχνιδιού ως αυτογνωσιακή τεχνική και μέσο προσωπικής ολοκλήρωσης. Πιο συγκεκριμένα οδηγεί σε μία εμπειρία αναβίωσης καθημερινών δράσεων του ατόμου ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τις αναστολές του, τις αδυναμίες του και να δράσει στη συνέχεια απελευθερωτικά στα πλαίσια της ομάδας και της καθημερινής ζωής. Το ψυχόδραμα σήμερα έχει πολλές εφαρμογές. Ειδικότερα όμως στον χώρο των επιχειρήσεων μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο καθώς οι συμμετέχοντες στις δράσεις του συνειδητοποιούν το πως δρουν στην εργασιακή τους ζωή, αναγνωρίζουν ελλείματα, λάθη αλλά και προτερήματα και έτσι ανακαλύπτουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των εργασιακών θεμάτων αλλά και νέες φόρμες συναδελφικών σχέσεων. Τα αρνητικά συναισθήματα «καθάρονται», η παθητικότητα δίνει τη θέση της σε μία εξελικτική πορεία δράσεων και έτσι το ψυχόδραμα βοηθάει να χτιστεί μία ορθή εργασιακή φιλοσοφία.

Βιωματική Εκπαίδευση και ενσωμάτωση γνώσεων

Ενσωμάτωση γνώσεων από βιολογία, ιατρική & ψυχολογία

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να αποκτά επιστημονική γνώση και βαθιά κατανόηση επάνω στις τεχνικές που του διδάσκονται. Τότε πραγματικά τις κατανοεί, τις ενσωματώνει και τις καλωσορίζει στην καθημερινότητα του όχι ως έναν «από μηχανής Θεό» αλλά ως πρακτικές αναγνωρισμένες και εφαρμόσιμες. Το "γνῶθι σαὐτόν" που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος οποιασδήποτε εξέλιξης, προϋποθέτει μια χαρτογράφηση του σώματος και των λειτουργειών του, καθώς και τους μηχανισμούς της ψυχολογικής λειτουργίας του ανθρώπου ως άτομο αλλά και ως μέρος ενός κοινωνικού/εργασιακού συνόλου.

diadrasi diadirasi-1

Διαδραστικό υλικό

Στις εκπαιδεύσεις μας και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχεδιασμού, χρησιμοποιούμε ποικίλο υλικό προκειμένου να κρατάμε το ενδιαφέρον αμείωτο, την συμμετοχή ενεργή και βιωματική, την διαδραστικότητα σε πρώτο πλάνο, αλλά και να πετυχαίνουμε την βαθύτερη κατανόηση των αντικειμένων. Έτσι γιγαντιαία παζλ, τετράδια εργασίας, έντυπο υλικό, ταμπλό, υφάσματα, χαρτόνια, μαρκαδόροι, post it’s, σφυρίχτρες, μουσικές και άλλα συνθέτουν έναν πολύχρωμο κόσμο που δημιουργεί μία αξέχαστη εκπαίδευση. Φροντίζουμε ο εκπαιδευόμενος να φεύγει με έντυπο υλικό στα χέρια του ώστε να μπορεί να ανατρέξει στις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή και του δίνουμε ένα πλήθος βιβλιογραφίας/αρθρογραφίας για περαιτέρω έρευνα εάν το θελήσει. Όλα φιλοτεχνούνται από την υπέροχη γραφίστριά μας, πάντα σε στενή συνεργασία με την εκάστοτε εταιρεία και σε αρμονία με την αισθητική της τελευταίας.

Η διάδραση και
η βιωματική εμπειρία

Η διάδραση στην εκπαίδευση έχει ένα ευρύ φάσμα σωματικών και ψυχικών πλεονεκτημάτων όπως: αυξημένη γνωστική ικανότητα, επικοινωνιακές δεξιότητες, ανεξαρτησία, σωματική και ψυχική υγεία, βελτιωμένες γλωσσικές δεξιότητες, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, επικοινωνία και αυτοπεποίθηση για να αναφέρουμε κάποια από αυτά.

Ειδικότερα στον επιχειρηματικό τομέα αυτή η μαθησιακή αλληλεπίδραση μπορεί να επιφέρει μια ολόκληρη σειρά από δεξιότητες  από την επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων έως το μοίρασμα, την οικοδόμηση φαντασίας και δημιουργικότητας και τη σύνδεση με τους συναδέλφους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Ενδιαφέρεστε να σχεδιάσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το προσωπικό της εταιρίας σας;

MENU
BIG WHEEL
BIG WHEEL